Medisinmangel

Tomt for Paracet for barn

Legemiddelverket melder om mangel på Paracet mikstur.

PARACETMANGEL: Akkurat nå er det mangel på Paracet i flytende form. Apotekerforeningen anbefaler bruk av alternativer, som for eksempel brusetabletter. Foto: NTB Scanpix
PARACETMANGEL: Akkurat nå er det mangel på Paracet i flytende form. Apotekerforeningen anbefaler bruk av alternativer, som for eksempel brusetabletter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vinteren er gjerne sykdomstid, noe som alle med barn i barnehage antakelig kan bekrefte. Akkurat nå kan det derimot være vanskelig å få fatt i flytende Paracet for barn.

Legemiddelverket melder om mangel på Paracet mikstur.

Mangel på flytende Paracet

Mangel på enkelte legemidler oppstår fra tid til annen, og på Legemiddelverkets nettsider kan man sjekke hvilke legemidler det er mangel på akkurat nå.

I disse dager gjelder dette blant annet Paracet mikstur 24 mg/ml, både i 60 ml og 500 ml forpakning, altså flytende Paracet for barn.

- Årsaken til mangelen er forsinkelse i produksjonen, forteller kommunikasjonsrådgiver Sunniva Agnete Trøen i Statens legemiddelverk til Dinside, og legger til at det er mangel på denne medisinen frem til 31. januar.

- Det har ikke blitt meldt ifra om mangel på Pinex mikstur, men om det er tomt på lager hos apoteket du besøker, kan de sjekke om andre apotek har legemiddelet inne, råder Trøen.

Se etter alternativer

Jostein Soldal, kommunikasjonssjef i Apotekforeningen, bekrefter dette.

- Det stemmer at det er leveringsvansker på Paracet mikstur til barn, og det kan føre til at alternativer som Pinex mikstur også kan bli vanskelig å skaffe, sier Soldal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer