Medisinmangel

Tomt for Paracet for barn

Legemiddelverket melder om mangel på Paracet mikstur.

PARACETMANGEL: Akkurat nå er det mangel på Paracet i flytende form. Apotekerforeningen anbefaler bruk av alternativer, som for eksempel brusetabletter. Foto: NTB Scanpix
PARACETMANGEL: Akkurat nå er det mangel på Paracet i flytende form. Apotekerforeningen anbefaler bruk av alternativer, som for eksempel brusetabletter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vinteren er gjerne sykdomstid, noe som alle med barn i barnehage antakelig kan bekrefte. Akkurat nå kan det derimot være vanskelig å få fatt i flytende Paracet for barn.

Legemiddelverket melder om mangel på Paracet mikstur.

Mangel på flytende Paracet

Mangel på enkelte legemidler oppstår fra tid til annen, og på Legemiddelverkets nettsider kan man sjekke hvilke legemidler det er mangel på akkurat nå.

I disse dager gjelder dette blant annet Paracet mikstur 24 mg/ml, både i 60 ml og 500 ml forpakning, altså flytende Paracet for barn.

- Årsaken til mangelen er forsinkelse i produksjonen, forteller kommunikasjonsrådgiver Sunniva Agnete Trøen i Statens legemiddelverk til Dinside, og legger til at det er mangel på denne medisinen frem til 31. januar.

- Det har ikke blitt meldt ifra om mangel på Pinex mikstur, men om det er tomt på lager hos apoteket du besøker, kan de sjekke om andre apotek har legemiddelet inne, råder Trøen.

Se etter alternativer

Jostein Soldal, kommunikasjonssjef i Apotekforeningen, bekrefter dette.

- Det stemmer at det er leveringsvansker på Paracet mikstur til barn, og det kan føre til at alternativer som Pinex mikstur også kan bli vanskelig å skaffe, sier Soldal.

Han påpeker samtidig at noen apotek har andre alternativer som inneholder akkurat det samme som Paracet-miksturen, eksempelvis Paracetamol Norfri Mikstur.

- Denne er det så vidt jeg vet fortsatt enkel å få tak i, og den gjør akkurat samme nytten som Paracet. Paracet mikstur er bare et av flere helt likeverdige legemidler som inneholder paracetamol, understreker han.

Han sier videre at det også kan være aktuelt med alternativer som stikkpiller, brusetabletter eller smeltetabletter.

- Da er det viktig at kunden følger veiledningen de får i apotekene i forhold til doseringen av disse legemiddelformene, og at de leser pakningsvedlegget, understreker han.

Får man ikke tak i miksturen for barn anbefaler han også å sjekke hos flere apoteker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer