Tør du låne her?

Låneagenter skal oppgi hvem de representerer. Bankene skal også rapportere dem til Kredittilsynet.

Litt tidlig ute Låneformidleren opplyser ikke hvem de representerer. Det skyldes, som de forteller DinSide, at de foreløpig ikke har fått i land agentavtalene.
Litt tidlig ute Låneformidleren opplyser ikke hvem de representerer. Det skyldes, som de forteller DinSide, at de foreløpig ikke har fått i land agentavtalene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Låneformidleren AS er et uavhengig finans-rådgivningsselskap. Som nøytral finansrådgiver er vi objektive i markedet. Vårt formål er alltid å tilby våre kunder de beste betingelsene.

Dette sto på nettstedet til Låneformidleren på Grünerløkka i Oslo før DinSide besøkte dem. Og det var ikke sant. Låneformidleren, som alle andre låneagenter i Norge, er ikke uavhengig. De lever av returkommisjoner fra bankene og forsikringsselskapene de formidler kunder til.

For å kunne få slike returkommisjoner må agenten ha en avtale med finansinstitusjonen på forhånd. De fleste har avtale med bare én institusjon, men noen få har avtaler med to - tre. Det er bare disse finansinstitusjonene de formidler lån til. Og da er det jo greit å tenke på at det nesten er 200 banker i Norge som ikke vil bli vurdert av formidleren.

- Markedets billigste lån

- Hvordan kan dere vite at dere har markedets gunstigste betingelser når dere bare representerer noen få finansinstitusjoner? - Ja, er ikke 3,5% billig, svarer Joachim Nielsen hos Låneformidleren.

DinSide må innrømme at det er billig, selv om Finansportalen idag har noen lån som er enda billigere enn dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer