Toro Fresh Tex Mex

Vi har testet Toros nye ferdigtacoprodukter.

Kokebokforfatter Jørgen O. Grann gir sin dom over Toros nye tacoprodukter. Foto: Per Ervland
Kokebokforfatter Jørgen O. Grann gir sin dom over Toros nye tacoprodukter. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker sin taco, som i åresvis har holdt stand som den mest populære fredagsmaten. Dette er antakelig noe av grunnen til at Toro nå prøver seg med nye tacoprodukter.

Her snakker vi ferdiglaget taco- og fajita-kjøtt, som ligger i kjøledisken og kun skal varmes opp før bruk.

"Dette ser jo ut som suppe!"Jørgen O. Grann, kokebokforfatter av Digg på fredag.

DinSide har testet den nye taco-varianten, og sammenliknet med produkter som allerede fins i butikkene. Vi har fått hjelp fra kokebokforfatter Jørgen O. Grann, som nylig lanserte kokeboka Digg på fredag, som også inneholder flere tacooppskrifter.

Sammen med tre i redaksjonen har han har hjulpet oss med å teste de nye variantene.

>> Klar for fredagstaco? Se opp for dårlig kjøttdeig!

– Overraskende god

Det er følgende nye produkter fra Toro vi har testet, for å se om dette er de nye fredagsfavorittene:

Fresh Tex Mex Taco Mix, Fajitas Mix, Taco Saus Hot, Guacamole og Tortillas. Du kan se bilder av samtlige fem produkter i bildekarusellen lenger nede i artikkelen.

Tradisjonell tacokjøttdeig til venstre, ferdig tacomix fra Toro til høyre. Foto: PER ERVLAND
Tradisjonell tacokjøttdeig til venstre, ferdig tacomix fra Toro til høyre. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Disse har vi sammenliknet med tradisjonell taco fra Santa Maria, og Fajitas laget ved bruk av OldElPasos Fajita-kryddermix og oppskriften som står på pakken.

Jørgen O. Grann, som i utgangspunktet ikke er overbegeistret for den "klassiske" norske taco-varianten, syns slett ikke Toros ferdigtaco er så verst på smak.

– Den er overraskende god til å være industrilaget, er første reaksjon fra matentusiasten.

>> Klar for fredagstaco? Se opp for dårlig kjøttdeig!

Sausete konsistens

Også Toros Fresh Tex Mex salsa og guacamole får gode skussmål, selv om den hjemmelagede varianten av guacamolen tross alt er bedre.

To sorter fajitas. Mens ferdigvarianten fra Toro er laget av kyllingkjøttdeig, bruker man tradisjonelt kyllingfilét i fajitas. Foto: Per Ervland
To sorter fajitas. Mens ferdigvarianten fra Toro er laget av kyllingkjøttdeig, bruker man tradisjonelt kyllingfilét i fajitas. Foto: Per Ervland Vis mer

– Denne er ikke så verst, men det er lite avokadosmak i forhold til den hjemmelagede, og det påvirker hele smaksopplevelsen. Dessuten er det veldig enkelt å lage guacamole selv. Et alternativ er dessuten å mose avokado med litt lime, påpeker han.

Også den nye fajitamixen er grei på smak, syns Jørgen, som derimot ikke er det grann imponert over konsistensen.

– Det ser jo ut som suppe! Her får jeg assosiasjoner til Chili con carne. Dette er sausete, men smaker helt greit. Den andre varianten av fajitas er klart bedre, men det er ikke rart. Kyllingfilet gir mer konsistens enn kyllingkjøttdeig, sier han.

Les også: Se etter dette merket på salma-laksen

God, men ikke som taco

Etter å ha prøvd ut samtlige varianter i DinSides tacotest, gir vår smaksekspert følgende dom:

– Prismessig er dette litt ambisiøst, og jeg ville aldri kjøpt dette selv. Både salsaen og guacamolen er hakket hvassere enn det som fins fra før. Derimot tror jeg verken taco- og fajitamixen klarer å erstatte det som allerede fins på markedet. Begge har en veldig sausete konsistens, som derimot er en fin basis for andre ting. Man kan for eksempel bruke det til å lage grytemat, eller som pizza- eller spaghettisaus.

Vi spør oss dessuten om hvor mye tid man egentlig sparer på dette produktet, som skal varmes i mikrobølgeovn i 2 minutter. Skal man spise det som taco, må man uansett vente lenger enn i 2 minutter på at stekeovnen blir varm for å varme tacoskjell, og man må kutte opp tilbehør.

Les også: Derfor bør du ikke kjøpe ferdig oppskåret kylligfilét

Her kan du lese vår og Jørgen O. Granns vurdering av de enkelte produktene:

Tex Mex Fresh Tacomix:
Mer smak enn forventet, og også litt sterk. Har absolutt futt, og passer smaksmessig sammen med andre produktene i serien. Dyrt i forhold til hvor billig det er å kjøpe en pakke kjøttdeig.

Pris: 49,90 290 gram

Tex Mex Fresh Fajitas Mix:
Smaker helt greit, men sausete konsistens. Såpass mye chili at Jørgen O. Grann ikke tror hans sønn på 6 år ville likt det. Klarer ikke å utkonkurrere stekt kyllingfilet, som brukes i tradisjonelle fajitas.

Pris: 49,90 290 gram

Tex Mex Fresh Taco Saus Hot:
Dette er testens beste produkt. Salsaen smaker langt bedre enn de andre ferdigsalsaene som fins i butikk fra før. Her er det både fin, "chunky" konsistens og god smak på salsaen som også er hakket sterkere enn konkurrentene.

Pris: 19,90 150 gram

Tex Mex Fresh Guacamole:
Som DinSide har påpekt tidligere, er det fint lite avokado i guacamole-produktene som fins i butikkene fra før. Denne inneholder derimot 95 prosent avokado, noe som gir en langt bedre smak. Et fint hurtigalternativ, selv om hjemmelaget uten tvil er bedre, og svært enkelt å lage selv!

Pris: 29,90 150 gram

Tex Mex Fresh Tortillas:
Disse tortillaene er gode, men vi klarer ikke å se at de er bedre enn konkurrenten Santa Marias tortillaer, selv om disse altså er ferskere. Vår ekspert gjetter feil på hvilke som er ferske, han syns begge smaker temmelig likt.

Pris: 23,40 290 gram

Priser er innhentet hos dagligvarekjeden Kiwi torsdag 27. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer