Tørt brød er snart historie

Oppskriften er rett rundt hjørnet.

HVOR BLIR VANNET AV? Svaret på dette spørsmålet kan løse problemet med tørt brød. Foto: Colourbox.com
HVOR BLIR VANNET AV? Svaret på dette spørsmålet kan løse problemet med tørt brød. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som kaster brødet etter bare et par dager? Det skal ikke lange tiden før det blir trist og tørt.

Men hvorfor skjer det så raskt?

Flemming Møller, utdannet meieriingeniør ved Danisco i Århus, skal nå finne ut hvordan dette kan unngås, melder Videnskab.dk.

Og dét ved hjelp av et kamera og ti forsøkspersoner.

Hva er sunnest? Brød eller knekkebrød?

Hvor blir vannet av?

Du trenger ingen doktorgrad for å skjønne hvorfor brød blir tørt. Det er fordi vannet i brødet fordamper. Men for å kunne forstå hvor vannet blir av, må du være klokere enn de fleste.

- I forsøk har man målt vannprosenten i en brødskive rett etter at den er kommet ut av ovnen og igjen 14 dager etter. Det pussige er at vannprosenten nesten er uendret når disse to målingene sammenlignes, sier Møller.

- Det store spørsmålet, og det spørsmålet jeg forsøker å finne svar på, er: Hvor blir vannet av?

Les også: Blir du bløffet på brødet?

Tar bilder av brød

Svaret håper Møller å finne ved hjelp av et avansert kamera og ti forsøkspersoner som skal smake og vurdere brødene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.