Totalt ti døde etter influensavaksine

Og 21 spontanaborter og dødfødsler er registrert.

Alle dødsfall både i Norge og andre europeiske land er fulgt opp nøye, og det er så langt ikke signaler om at hyppighet av dødsfall er større blant de vaksinerte enn forventet, ifølge Statens legemiddelverk.
Alle dødsfall både i Norge og andre europeiske land er fulgt opp nøye, og det er så langt ikke signaler om at hyppighet av dødsfall er større blant de vaksinerte enn forventet, ifølge Statens legemiddelverk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som svineinfluensahysteriet endelig har gitt seg, tusenvis har vaksinert seg og man ikke lenger ser en H1N1-epidemi i Norge, kan Statens legemiddelverk melde om følgende:

  • De har mottatt ti meldinger om dødsfall i etterkant av vaksinering med Pandemrix. Dette gjelder tre menn og syv kvinner i alderen 23-101 år, gjennomsnittelig alder var 72 år. Pasientene døde i tidsrommet 1-38 dager (gjennomsnittelig 7 dager) etter vaksinering.
  • De har mottatt totalt 21 rapporter om spontanaborter/fosterdød.
Legemiddelverket presiserer at tilfellene over ikke har noen sannsynlig sammenheng med vaksinen.

Les også: Bør friskuser vaksinere seg?

Andre dødsårsaker

Når det gjelder de ti dødsfallene:

- I to av tilfellene hadde pasientene tilgrunnliggende sykdommer som tilsier at dødsfallet ikke har sammenheng med vaksinen. I fem av tilfellene vurderes det at dødsfallet sannsynligvis ikke har sammenheng med vaksinen og i tre tilfeller er den foreløpige konklusjonen at dødsfallene trolig ikke har sammenheng med vaksineringen og at mer informasjon er nødvendig for å trekke konklusjoner, står det på nettsidene til Statens legemiddelverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.