Tran: Gulper du av det?

Da er du ikke alene. Men hva hjelper - egentlig?

En vanlig årsak til sure oppstøt er at lukkemekanismen mellom magesekken og spiserøret er for slapp. Foto: colourbox.com
En vanlig årsak til sure oppstøt er at lukkemekanismen mellom magesekken og spiserøret er for slapp. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du holder for nesa, dytter skjeen med flytende omega-3 inn i munnen og svelger raskt, samtidig som du får noen raske rykk i kroppen. Det smaker ikke godt, men nå er det gjort, og du har gjort et av dagens tiltak for å bevare god helse.

Problemet er bare det at du kan bli minnet om den vonde smaken igjen og igjen utover dagen.

37 prosent sier de får sure oppstøt når de tar omega-3 produkter, ifølge en undersøkelse Synovate har utført på vegne av Möller’s.

Undersøkelsen viser også at dette er et større problem for kvinner enn for menn: 50 prosent av kvinner sliter med sure oppstøt, mens 25 prosent av menn sier opplever dette.

Problemet med sure oppstøt knyttet til omega-3 produkter er størst for alderssegmentet 25-39 år, hvor 47 prosent opplever å få sure oppstøt.

- Resultatene fra undersøkelsen overrasker oss noe. Vi forventet ikke at så mange sliter mer sure oppstøt når de spiser omega-3, sier Ida Claesson, Brand Manager i Axellus, selskapet bak Möller's tran.

Heldigvis finnes det måter å unngå disse sure øyeblikkene på.

Les også: Høysesong for sure oppstøtSlik unngår du halsbrann

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer