Tranebær kan forebygge mot hjerteinfarkt

En daglig dose med tranebærpulver forbedrer blodkarene og kan redusere risikoen for hjerteinfarkt.

Publisert
Sist oppdatert

Funnene, som ble publisert på den årlige kongressen til International Union of Physiological Sciences, viser at tranebær kan ha flere fordeler for hjertehelsen enn tidligere antatt.

ForebyggendeGriser med blodkar som ikke fungerte normalt ble gitt tranebærpulver. Forskerne undersøkte blodkarhelsen deres i åtte måneder.

Etter seks måneder med daglige tilskudd av 150 gram tranebærjuicepulver per kilo opptrådte blodkarene mer som hos vanlige griser. En annen gruppe som ikke fikk tranebær hadde mye mindre forbedring.

Resultatet viser at bærene ikke bare reduserer risikoen for å utvikle hjertelidelser ved å forbedre kolesterolnivået, men at det også kan hjelpe personer som allerede har atherosklerose. Atherosklerose gjør at blodforsyningen til hjertet ikke blir god nok, noe som kan føre til blant annet hjerteinfarkt. Det kan derfor være en god forebygger mot hjerteinfarkt og slag.

Trenger mye- Siden funksjonen til blodkarene er viktig i sammenheng med hjertehendelser er det viktig å finne måter å forbedre karfunksjonen til pasienter med høyt kolesterol og atherosklerose på, sier Kris Kruse-Elliott, forskningsleder ved University of Wisconsin-Madison School of Veterinary Medicine, til Nutraingredients.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer