Trang lommebok? Prioriter disse regningene

Det er ikke likegyldig hvilke regninger som betales innen fristen.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er NRK-lisensen en irriterende regning, synes du? Hva med studielånet, eller årsavgiften på bilen? Dette er uansett irritasjonsmoment eksempler på regninger som du bør prioritere å få betalt i tide. Alternativet er mye mindre hyggelig.

Begynn med boligen

Husleie og/eller boliglån er som regel den største utgiften hver måned. Det er derfor greit å starte med å betale dette slik at du er helt sikker på å få den unna mens du ennå har penger.

Leier du bolig, risikerer du utkastelse og dårlig attest fra huseier dersom du ikke betaler, og har du boliglån, kan banken i verste fall overta boligen din. Banken er imidlertid som regel fleksibel, så mangler du penger, bør du ta kontakt før forfall og be om å få delt opp beløpet eller om noen avdragsfrie måneder hvis det er behov.

Kvitt deg med kreditt

Den beste sparingen er å betale ned gjeld dersom du har det. Og det finnes ingen dyrere gjeld enn kredittkortgjeld og forbrukslån. Derfor bør du få nedbetalt dette så fort det lar seg gjøre. Kredittkortselskapene kan være fleksible dersom du ønsker en plan for nedbetaling.

Betal forsikringen

Forsikringen kan også utsettes eller deles opp i mindre beløp dersom du sliter med å betale, men pass på at dette er etter avtale med forsikringsselskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer