Transe-eliten samles i Oslo

Den internasjonale organisasjonen for dem som behandler transeksuelle og andre transepersoner (HBIGDA) har vedtatt at 2009-møtet skal avholdes i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

Les også: Transe-barn har mer angst

Organisasjonen teller omtrent 300 behandlere fra hele verden, og er den eneste i verden som har det aller meste av sitt fokus på transseksuelle og andre transepersoner.

Orgnisasjonen har de siste årene også tatt med såkalte interseksuelle i sine vurderinger, forskning og anbefalinger. Interseksuelle har hittil ikke hatt annet enn sine egne foreninger å støtte seg til.

Interseksuelle er de som kommer til verden med kjønnsorganer som ikke passer med de to vanlige. Hittil har man vært tilbøyelig til å operere disse nyfødte slik at de passer enten med det ene eller med den andre kjønnsmajoriteten. For å gjøre kirurgien enklest mulig har man hatt en tendens til å gjøre disse barna til "jenter".

Forskning og etiske betraktninger som kom fram på HBIGDA-møtet som nettopp har funnet sted i Bolgna i Italia påpeker det gale og etisk uholdbare ved å operere nyfødte som ennå på ingen måte selv kan gi uttrykk for hvilket eller hvilke kjønn de føler seg som.

Dypest sett er dette spørsmål som berører hvem som eier kroppene våre: Vi selv eller de som til enhver tid mener å vite bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer