Tre av fire endrer ikke selvangivelsen

Og 450.000 gidder ikke engang å sjekke.

ELEKTRONISK: Alt Skatteetaten trenger å vite om deg, vet de allerede. Og feilene blir statig færre. De fleste trenger derfor ikke foreta seg noe som helst. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ELEKTRONISK: Alt Skatteetaten trenger å vite om deg, vet de allerede. Og feilene blir statig færre. De fleste trenger derfor ikke foreta seg noe som helst. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag denne uka får lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende tilgang til selvangivelsen for skatteåret 2015.

Det lønner seg alltid å sjekke om alt er riktig, inkludert fradragene du har krav på. Men i en digital verden der skattemyndighetene har tilgang på både lønnsslipper, bankkontoer, NAV-utbetalinger og aksjehandel føler nok mange at det er et unødvendig ork å sette seg ned med kalkulatoren for å dobbeltsjekke.

LES OGSÅ: Nå kommer selvangivelsen

- Stemmer for de aller fleste

- De fleste opplever nok at opplysningene stemmer. Men unntak finnes, for eksempel hos dem som har krav på for eksempel fradrag for barnepass og endel andre grupper, sier senior kommunikasjonsrådgiver Ernst Arne Larsen i Skatteetaten til Dinside.

Skattemyndighetene anbefaler likevel at du går inn og sjekker om alt er riktig og endrer det som måtte være feil.

– Det er viktig å være klar over at selvangivelsen ikke er ferdig utfylt. Den er forhåndsutfylt. Det er flere fradrag som ikke føres opp, og det kan være feil i de innrapporterte opplysningene. Derfor er det viktig at alle sjekker selvangivelsen sin nøye. Hvis ikke risikerer man å betale for mye skatt, sier skattedirektør Hans Christian Holte til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer