I vår kontrollerte Mattilsynet 30 barnehager og åttte SFO-er på Hadeland og i Ringeriks-regionen. Selv om forholdene stort sett var tilfredsstillende hadde nesten tre av fire virksomheter mangler ved håndvaskrutinene. I tillegg ble det avdekket mangler i forhold til temperaturkontroll, ifølge Matportalen.no.
Les også: Disse mattabbene bør du unngå
Kontrollerte matserveringsrutiner
Mattilsynet kontrollerte virksomhetenes rutiner rundt matservering med fokus på hvordan mat ble oppbevart, håndtering og servering av mat, temperaturer, renhold, oppvask, håndvask, personlig hygiene/sykdom hos personalet, varemottak, skadedyrkontroll, rulleringsrutiner, og vedlikehold.
Les også: Lever du farlig på kjøkkenet?
Kontrollen viste at overraskende mange ikke visste temperaturkravet til kjøling.
- Som hovedregel skal lett bedervelige næringsmidler lagres ved -1 - +4°C. Unntaksvis kan temperaturen være opptil 7°C inntil to timer, for eksempel ved servering på kaféer og i kantiner. Vi har derfor bedt barnehagene og SFOene tenke på dette ved servering, sier Kari Laastad Høe, førsteinspektør i Mattilsynet, til DinSide Helse.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger