Tre av fire tror på lønnsøkning i 2013

– Og nesten alle bransjer blir dratt opp.

MER LØNN OG MER FRI: Nordmenn flest kan forvente høyere lønn i 2013. Bruker du den økte kjøpekraften på flere reiser, får du dessuten ekstra drahjelp av en sterk norsk krone.  Foto: Per Ervland og Colourbox/Kim Jansson
MER LØNN OG MER FRI: Nordmenn flest kan forvente høyere lønn i 2013. Bruker du den økte kjøpekraften på flere reiser, får du dessuten ekstra drahjelp av en sterk norsk krone. Foto: Per Ervland og Colourbox/Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse fra bemanningsselskapet Randstad viser at 74 prosent av norske arbeidstakere fikk lønnsøkning i 2012. Enda litt flere, 78 prosent, forventer ytterligere lønnsøkning i 2013. I Europa er det bare svenskene som er mer optimistiske enn oss nordmenn.

Mye tyder på at optimistene vil få rett.

Øker mest i nord

Det er svenskene som i størst grad fikk påslag på lønnen i 2012. 76 prosent svarer at de fikk lønnsøkning i fjor, og 80 prosent har tro på økning i år.

– Det er en gjennomgående trend i hele undersøkelsen at arbeidstakere i Norge og Sverige er mest positive, optimistiske og forventningsfulle til egen lønn. Det er naturlig at vi også har sterkest tro på videre lønnsøkning. Arbeidstakere i land i Nord- og Vest-Europa, som i liten grad er rammet av den økonomiske krisen i Europa, får mer i lønn og venter seg også bedre tider fremover, sier Camilla Grana, daglig leder i Randstad, i en pressemelding.

Les også: Nyttårsforsettet som får lommeboka til å juble

Nesten alle bransjer dras med

Det er ikke overraskende olje- og gassektoren som er en av de sterkeste motorene i norsk økonomi. Det er også på Vestlandet at arbeidsledigheten er lavest. Likevel er det langt fra bare ansatte i olje- og gassbransjen som kan se frem til lønnsøkning i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer