Statsbudsjettet 2022

Tre budsjettlekkasjer: Disse sparer tusenvis

Økt reisefradrag, redusert elavgift og jobbskattefradrag for unge vil gi flere av oss mer å rutte med.

PENDLERFRADRAG: De med lang reisevei til jobb kan få økt skattefradrag hvis budsjettforslaget går gjennom. Foto: Tuva Moflag
PENDLERFRADRAG: De med lang reisevei til jobb kan få økt skattefradrag hvis budsjettforslaget går gjennom. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I morgen, tirsdag 12. oktober, legger regjeringen fram forslag til statsbudsjett for kommende år, men i dagene før framleggelsen har det allerede kommet noen lekkasjer.

Vi har plukket ut tre budsjettlekkasjer som de fleste forbrukere vil merke på lommebøkene sine.

Økt reisefradrag

For å kompensere for økt drivstoffpris, fordi CO2-avgiften økes i budsjettet, økes altså reisefradraget - det vil si fradraget du kan få for reise mellom hjem og jobb dersom avstanden er mer enn 67 kilometer tur-retur, kunne Høyre røpe i august.

– Konkret går lekkasjen på å senke egenandelen i reisefradraget fra dagens nivå på 23 900 til 14 000 kroner for folk bosatt i de 300 minst sentrale kommunene, forklarer forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB overfor Dinside.

– Hvis egenandelen reduseres, betyr det at pendlere kan reise 30 kilometer lenger med skattefradrag, noe som gir en skattelettelse på om lag 2200 kroner, sier Sandmæl.

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand understreker at det blir viktig å følge med på skattemeldingen, slik at du får med deg reisefradraget du kan ha krav på dersom dette blir vedtatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer