Tre ganger så dyr mobilsurf i Norge

Det koster tre ganger så mye å surfe på mobiltelefon i Norge som i Sverige og Danmark.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mange teleselskaper i Norge, men dårlig konkurranse trekkes av Forbrukerrapportens kilder frem som den viktigste årsaken til at det koster tre ganger så mye å surfe med mobiltelefonen her som i Sverige og Danmark.

Tele2 over hundre ganger så dyr

Til dels er det de samme selskapene som opererer med mye høyere priser i Norge enn i nabolandene. Tele2 opererer i begge land. Om vi benytter kallulatoren på netttedet, får vi oppgitt at 1.000 megabyte data vil koste oss 8.080 norske kroner. I Sverige selger det samme selskapet en pakke med 1.000 megabyte data for 89 SEK, eller rundt 70 norske kroner. Her er prisen altså 70 øre/mebgabyte, eller 1/120 av prisen i Norge.

Også Telenor opererer i våre naboland. I begge landene kan du abonnere på fri bruk av mobilt internett. Det koster 499 kroner i Norge, men i Danmark koster en pakke med 10.000 Megabyte 199 danske kroner måneden.

Dyr infrastruktur

I sine kommentarer til Forbrukerrapportens undersøkelse, sier teleselskapene uten nett at høy nettleie fra Telenor og Netcom gir høye priser: - Tele2 holder på å bygge ut eget nett i Norge, og vi regner med at det vil føre til lavere priser på sikt, sier administrerende direktør i Tele2 Norge til avisen. Han håper å ha eget nett i drift i 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer