Tre ganger tjukkere lommebok

Din personlige økonomi blir bedre av forliket mellom regjeringspartiene og Arbeiderpartiet. Du får omtrent tre ganger så mye igjen som forliket har kostet i økte skatter.

Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har politikere snakket mye og forblommet om budsjettforliket, men lite har vært sagt om hva den enkelte av oss får ut av budsjettavtalen til neste år.

DinSide har plukket ut de postene i avtalen som har noe å si for store grupper i befolkningen og deres personlige økonomi.

Og bildet blir slett ikke så galt for neste år, særlig ikke når man tar med skolesektoren:

Mer undervisningSmåbarn får mer undervisning - i småskolen (2. til 4. klasse) skal det gis en time mer undervisning per uke. Barn i 1. klasse får to timer mer undervisning per uke.

Kostnad i forliket: 625 millioner kroner

”Bare” 15 prosent økte egenandelerRegjeringen foreslo å øke egenandelene på legemidler (egenandelstak 1) fra dagens 1.350 til 2.500 kroner per år.

Etter forliket settes taket til 1.550 kroner. Dette blir likevel en økning fra årets egenandeler med 15 prosent. Egenandelene som kommer inn under taket økes med cirka 13 prosent.

Kostnad i forliket: 300 millioner kroner

Selv om regjeringen foreslo å fryse NRK-lisensen på årets nivå på 1850 kroner, økes den nå til 1.910 kroner året. Dette er en nominell økning på 3 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer