Tre gode grunner til å droppe barneforsikring

Barneforsikring? Tro ikke på rådgiverne som vil ha deg til å kjøpe dette. Her er tre grunner til hvorfor du ikke skal kjøpe barneforsikring.

Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Stadig ser vi eksempler på mediemenere og journalister som på syltynt grunnlag proklamerer barneforsikring som redningen for foreldre og barns økonomi "hvis noe galt skulle skje."

I beste fall er slik ukritisk hyldningsprosa et resultat av dårlig forstand og ditto tid til research. Ingen av dem er imidlertid noen god unnskyldning for å gi svært tvilsomme råd, og løpe forsikringsselskapenes ærend på bekostning av folk flest.

Som en motvekt til de dårlige rådene om hvordan du best forsikrer barnet ditt, minner vi derfor i dag om:

Hvorfor du bør la være å tegne barneforsikring, og heller spare til barnet selv

Grunn 1: Legene sier nei.

I et dypdykk DinSide gjorde for en tid siden, viste vi at fire av seks forsikringsselskaper utbetaler hovedsummen bare hvis barnet blir erklært medisinsk invalid. Dette høres jo greit ut, men det er en hake: Det er nesten umulig å få et barn erklært medisinsk invalid.

- På grunn av den store usikkerheten tror jeg en lege vil ha store vanskeligheter med å erklære et barn medisinsk invalid, sa daværende leder for barnelegeforeningen til oss, og uttrykte til og med håp om at foreldre møter store problemer med å få nettopp den legeerklæringen de trenger for å utløse en forsikringssum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer