Test av eiendomsmeglere

Tre meglere, tre forskjellige verdivurderinger

Kommentar: Det kan lønne seg å få verdivurdering fra flere meglere.

GAMMELT OG NYTT: Blokka er fra 1955, men leilligheten er nylig pusset opp. Veggene har fått ny farge, gulvet er nytt og det samme er kjøkkenet, blant annet. Slik oppussing er et godt utgangspunkt for å få ny verdivurdering, og det kan lønne seg å spørre flere meglere. Foto: Eilin Lindvoll.
GAMMELT OG NYTT: Blokka er fra 1955, men leilligheten er nylig pusset opp. Veggene har fått ny farge, gulvet er nytt og det samme er kjøkkenet, blant annet. Slik oppussing er et godt utgangspunkt for å få ny verdivurdering, og det kan lønne seg å spørre flere meglere. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For drøyt tre måneder siden kjøpte jeg min første bolig, og før jeg flyttet inn, pusset jeg den opp.

Kjøkkenet i leiligheten ble flyttet ut i stua, slik at jeg fikk laget en sovealkove. Ellers ble veggene malt, nytt gulv erstattet den gamle, slitte parketten og badet fikk ny vask med servantskap. Alt arbeidet ble selvfølgelig utført av skikkelige fagfolk.

I kjølvannet av oppussingen, lurer jeg på om verdien på boligen har økt i forhold til prisen jeg kjøpte den for. Derfor har jeg hatt tre meglere på besøk for å gi meg verdivurdering.

Nederst i saken kan du lese om hva verdivurdering av bolig kan brukes til.

Tre til test

De tre meglerne jeg har hatt på befaring er fra de tre største, landsdekkende eiendomsmeglerfirmaene i landet målt etter omsetning: Eiendomsmegler 1, DNB Eiendom og Privatmegleren.

Alle meglerne har tilbudt gratis verdivurdering.

Jeg meldte interesse for verdivurdering på meglernes nettside, og ble deretter oppringt av en ledig megler i løpet av kort tid. Eiendomsmegler 1 var raskest på labben, etterfulgt av Privatmegleren og DNB Eiendom. Det ble laget avtaler med samtlige meglere påfølgende uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer