Studielånet har så mange fordeler at det bare er tull å si nei til tilbudet, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.
Studielånet er ikke behovsprøvd - det vil si at selv om du egentlig ikke har behov for pengene, for eksempel fordi du jobber deltid, bor gratis, eller lever på oppsparte midler, er det ingen grunn til å droppe lånet, ifølge Kvadsheim.
Du betaler ingen renter mens du studerer, de begynner først å «tikke» når du er ferdig med studiene.
Du kan «melke» studielånet
Dersom du ikke har behov for alle pengene du får utbetalt i studielån, kan det være lurt å spare dem på bankkonto, BSU eller i et trygt pengemarkedsfond. Selv om du bare skulle få én prosent rente, vil et studielån på 480 000 kroner gi deg om lag 12 000 rentekroner i løper av fire år, og de fleste studenter slipper skatt på slike renteinntekter på grunn av lav arbeidsinntekt, eksemplifiserer siviløkonomen.
- Mens du studerer er studielånet et rentefritt lån, altså «gratis» penger du kan «melke» hvis du investerer de riktig, har forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB tidligere sagt til Dinside.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger