Tre ting å gjøre på en konjunkturtopp

Mye tyder på at de gode tidene ikke blir bedre for denne gangen. Det tilsier at du nå ikke skal ta så stor risiko som du har gjort de siste årene.

Renten bindes.
Renten bindes. Vis mer
Publisert

Utlånsveksten er nå nesten like sterk som den var ved konjunkturtoppen i 1987. Boligprisene nærmer seg også nivået fra den gang. Mange av dem som kjøpte bolig da, fikk svi. Arbeidsledigheten i dag er riktignok ikke like lav, men mye tyder på at nesten alle som kan sysselsettes har jobb. Aksjekursene nådde på nytt "all time high" på mandag. Det ble ikke en gang registrert i fjernsyn og radio og nevnt bare med en notis i Finansavisen.

Er ikke norsk økonomi svært nært toppen nå i mai 1998, skal vi begynne med porselensmaling.

Derfor anbefaler vi at du nå skal gjøre visse tilpasninger i din personlige økonomi: Du skal ta mindre risiko.

1) Mindre i norske aksjer

Du bør kanskje ikke selge alle aksjene dine, men har du eid dem en stund, har du en hyggelig gevinst inne. Denne gevinsten kan du godt realisere nå. Å ha pengene i banken gir bare såvidt positiv realrente med større summer i de beste bankene. Men du løper ingen risiko for tap med bankinnskudd.

Norske aksjer fremstår fremdeles som rimelige, men risikoen er såpass høy i aksjemarkedet at du skal tro på en frisk verdiutvikling for å ha penger der. Tror du på stagnasjon, eller bare en liten stigning, skal du ikke ha pengene i aksjemarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer