Sparemål

Tre ting du bør starte sparing til nå

Har du vært permittert denne våren, bør du begynne å spare til neste sommer så fort som mulig.

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en tøff vår og sommer for mange, spesielt for de som ble en del av permitteringsstatistikken og kanskje mistet jobben i tillegg.

Har du kommet deg tilbake i jobb - enten din gamle eller en ny - og er klar til å ta fatt på høsten med ny giv, er det noen ting du bør vurdere sterkt å sette av litt ekstra penger til de neste månedene.

Da kan du nemlig unngå en skikkelig økonomisk smell.

Tre smarte sparemål

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank mener det er tre sparemål som blir svært viktige for mange framover:

- Det absolutt viktigste er helt klart bufferkonto. I vår var det massepermitteringer og mange opplevde å få inntektsgrunnlaget redusert over natta. For de som ikke har buffer på plass, bør denne prioriteres. Vi vet ikke hvordan det neste halvåret eller året blir når det gjelder nye runder med oppsigelser eller permitteringer, sier Tvetenstrand til Dinside.

- Neste sparemål er feriepenger til neste år for de som har vært permittert, da de i permitteringsperioden ikke fikk opptjent feriepenger, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer