Forkjøpsrett

Tre «ukjente» triks: Genialt for boligkjøpere

Medlemskap i boligbyggerlag i én by kan gi deg fortrinn i en helt annen by!

STORBYBOERE: Dette samboerparet fikk bruk for medlemskap i Midt-Norges største boligbyggerlag da de flyttet til Rogaland. Les hvordan i saken nedenfor - samt flere boligkjøper-triks. Foto: Bate
STORBYBOERE: Dette samboerparet fikk bruk for medlemskap i Midt-Norges største boligbyggerlag da de flyttet til Rogaland. Les hvordan i saken nedenfor - samt flere boligkjøper-triks. Foto: Bate Vis mer
Publisert

- Dette har hjulpet oss masse, og det er derfor vi har den boligen vi har, sier Mona Risnes (24) til samboeren sin Brage Solem (27) i en episode av miniserien «Førstegangskjøperne».

Paret er begger fra Trondheim, men nå har de kjøpt leilighet i Sandnes ved å benytte forkjøpsretten.

Og det er ikke forkjøpsretten alene som er «hemmeligheten» bak hvordan de klarte å realisere boligdrømmen ...

Genialt storby-samarbeid

Faren til Brage Solem hadde nemlig vært så lur å melde sønnen inn i TOBB, Midt-Norges største boligbyggerlag, og TOBB har et samarbeid boligbyggerlaget Bate i Stavanger og omegn.

- Så hvis du eller noen i familien din er TOBB-medlem, kan du faktisk bruke det i Stavanger og omegn om du kjøper Bate-bolig, sier Mona Risnes.

Dette boligbyggerlag-samarbeidet kalles «Storbybolig». Samarbeidet ble etablert i 2008 og gir medlemmer i ett boligbyggerlag muligheten til å skaffe seg bolig i andre byene og boligbyggerlag ved å benytte en slags felles forkjøpsrett.

Dersom du benytter deg av forkjøpsretten når du kjøper bolig i en annen by, må du imidlertid også bli medlem i boligbyggelaget som boligen er tilknyttet. Når du kjøper bolig på forkjøpsrett i et annet boligbyggelag, beholder du din oppsparte ansiennitet i ditt eget boligbyggelag, skriver Norges Boligbyggerlag (NBBL).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer