Treåringer kan bli slemme

Jenter så unge som tre år kan bruke manipulasjon og stive blikk for å få det som de vil.

Publisert
Sist oppdatert

En britisk undersøkelse viser at ondsinnethet kan oppstå tidligere enn antatt. Studien er publisert i mai-utgaven av magasinet Early Education and Development.

Fryktet og respektertI følge forskerne går ondsinnetheten fra å unngå enkelte barn til å be vennene slutte å leke med enkelte. De kan si ting som ”Jeg kommer ikke til å invitere deg i bursdagen min”. I tillegg kan de true med å kutte ut vennskapet dersom de ikke får det som de vil.

- Noen barn er virkelige eksperter på å være slemme og ekle, sier Craig Hart, medforfatter i undersøkelsen og professor i ekteskap, familie og menneskelig utvikling ved BYU, til Associated Press.

De slemme jentene blir godt likt av noen og sterkt mislikt av andre. De blir både fryktet og respektert av de andre barna.

Tidligere enn antattDet er ingen nyhet at spesielt jenter i ungdomstiden viser denne type oppførsel for å oppnå sosial status. Overraskelsen er imidlertid stor blant forskerne over at også treåringer oppfører seg slik.

- Førskolebarn ser ut til å være mer sofistikerte i kunnskapen om sosial oppførsel enn man vanligvis krediterer dem med, sier David Nelson, en av de andre forfatterne bak undersøkelsen, til Associated Press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.