Treåringer kan ha kronisk depresjon

Fagfolk trodde ikke det var mulig.

Foto: bes74/.sxc.hu
Foto: bes74/.sxc.hu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grinete treåringer er et nokså vanlig fenomen, men i enkelte tilfeller kan selv barn i så lav alder lide av kronisk depresjon.

Depresjon er verst for helsa

Det viser en ny studie utført ved Washington universitet i St. Louis i USA. Forskerne fulgte 200 barn gjennom to år. 75 av barna hadde blitt diagnostisert med tung depresjon.

Les hele studien her

Langvarig depresjon

Etter to år var hele 40 prosent av de med diagnose fortsatt deprimerte. Depresjonen var altså kronisk, noe man tidligere ikke har trodd var en tilstand som kunne ramme så unge barn.

Barnepsykolog på boks

Tidligere forskning har antydet at om lag to prosent av amerikanske førskolebarn ved et tidspunkt opplever depresjon, men varigheten av denne ble antatt å være kort.

- Depresjonstilstander hos småbarn har vært et ikke-tema, fordi man har trodd at barn under seks år har vært for umodne til å pådra seg dette, sier forskningsleder og psykiater Joan Luby i en artikkel på nyhetsnettstedet Msnbc.

Barna som deltok i studien hennes gjennomgikk opptil fire undersøkelser av sin mentale helse gjennom de to årene studien varte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer