Tregere i Bergen

Færre på visning, utflating av prisene og tregere salg. Slik karakteriseres boligmarkedet i byen mellom de syv fjell.

Publisert

- Vi har totalt sett merket enn lavere omsetningshastighet. Leiligheter selges i samme tempo som før, men å få solgt en enebolig tar i snitt en uke mer nå enn på samme tid i fjor, sier leder i Gjensidige NOR eiendom i Bergen, Lars Erik Wirsching. Han forteller også om noe lavere oppmøte på visningene.

Wirsching synes det er tidlig å si om boligprisene er blitt påvirket av rentøkningene, men han har liten tro på dramatikk i markedet.

- Renteøkningen har kommet jevnt, og folk har fått tid til å venne seg til dem, sier Wirsching.

Daglig leder i Notar eiendom i Bergen, Erlend Innset, tror ikke høsten vil by på de store prisstigningene på boligmarkedet.

- Magefølelsen forteller meg at vi ikke har hatt noen stor stigning i september. Jeg ønsker ikke å spå noe mer enn et par måneder frem i tid, men innenfor den rammen tror jeg ikke på noen stor prisstigning. Jeg tror på en stabilisering, sier Innset.

Han sier mange boliger selges i disse dager, så kjøperne har mye å velge mellom. Salgene tar ifølge Innset litt lenger tid nå enn i vår, men å selge en sentrumsleilighet tar ikke mer enn en uke fra annonseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer