Trekk full skatt i desember

Årets siste sjanse for å slippe rentebaksmellen til neste år.

SISTE SJANSE: Ta litt av smerten nå så vil du kanskje takke deg selv til sommeren. Foto: Per Ervland
SISTE SJANSE: Ta litt av smerten nå så vil du kanskje takke deg selv til sommeren. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sagt det før, men tipser deg en siste gang: Svært lave renter i inneværende år kan føre til at mange med boliglån får en betydelig baksmell ved neste års skatteoppgjør.

Skatteetaten har flere ganger i løpet av året vært ute og advart mot å la være å justere skattetrekket. Da Skatteetaten sendte ut nye skattekort la de nemlig rentenivået for 2008 til grunn for beregningen. Men så stupte renta - noe som betyr at boliglånskunder må betale mer skatt for 2009.

I desember trekkes det som kjent halv skatt av lønnen din. Dersom du vil motvirke neste års baksmell, ber du arbeidsgiver trekke fullt i stedet. Dermed får du "bare" utbetalt det du normalt får på lønningsdagen. Det er ikke sikkert at full skatt i desember er nok til å dekke hele baksmellen, men det vil monne noe.

KALKULATOR: Slik blir din skatt i 2010

Trenger ikke nytt kort

Mange tror at et nytt skattekort er nødvendig dersom du vil bli trukket mer i skatt, men dette medfører ikke riktighet. Du kan bare banke på døren til lønningsansvarlig og avtale hvor mye skatt du vil ha trukket av årets siste lønning. Arbeidsgiver har mulighet til å trekke det du ønsker, så lenge det er mer enn det som står på skattekortet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer