Tren deg røykfri

Mange som slutter å røyke frykter vektøkning. Med moderat trening kan du både bli kvitt røyksuget og holde ekstra kilo på god avstand.

Publisert
Sist oppdatert

- Det er viktig at folk legger opp til en sunnere livsstil og driver med mer fysisk aktivitet når de skal slutte å røyke, sier produktsjef for individuell trening Thomas Nordvik i treningsskjeden Elixia til nyhetsbyrået Newswire.

Hver januar merker treningssenteret en enorm økning i antall folk som ønsker å melde seg inn. Mange av disse ønsker å leve sunnere og prøver å kvitte seg med sigarettene.

- Vi regner med å få rundt 4 000 nye medlemmer i januar. Dette er ca. 10 prosent av vår totale medlemsmasse, sier Nordvik.

Redusert forbrenningDet er helt klart en sammenheng mellom vellykket røykestopp og trening, sier spesialist i allmennmedisin Lars Grytli ved Omnia Medisinske senter.

- Det er stoffer i sigaretten som bidrar til høyere forbrenning. Når man slutter å røyke vil forbrenningen gå litt ned, og det er derfor viktig å trene mer og holde seg i aktivitet, sier Grytli.

Han understreker at det ikke nødvendigvis er mye trening som skal til.

- Hvor mye trening som skal til er individuelt. For noen er det kanskje nok å begynne å gå turer, sier Grytli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer