Tren hjertet med yoga

Trening med yoga og meditasjon tre ganger i uka reduserer risiko for hjertesykdom.

Publisert
Sist oppdatert

En amerikansk undersøkelse viser at folk som praktiserer yoga og meditasjon minst tre ganger per uke reduserer blodtrykket, pulsen og risikoen for hjertelidelser. Treningen forbedrer både hjertet til folk som er friske og til dem som allerede har en hjertesykdom.

Stopper stressForskerne bak undersøkelsen testet 33 pasienter som gikk gjennom et seks ukers yoga- og meditasjonsprogram. Programmet forbedret blodkarfunksjonen med 17 prosent. 30 prosent av deltakere hadde en hjertelidelse, og de forbedret blodkarfunksjonen med opptil 70 prosent. 60 prosent av deltakerne var menn og gjennomsnittsalderen var 55.

- Stress er kjent for å øke risikoen for hjerteinfarkt, sier forskningsleder Satish Sivasankaran til WebMdHealth og påpeker at yoga og meditasjon blir sett på som måter å forhindre stress.

Studien er den første som ser på hvordan blodkar reagerer på stress.

- Blodkarfunksjonen forbedret seg mest dramatisk hos pasienter som allerede var diagnosert med hjertelidelser, sier Sivasankaran til WebMdHealth.

- På grunn av treningEr du lei av behandlinger du prøver over lang tid, men som aldri ser ut til å virke? Sivasankaran forteller WebMdHealth at deltakerne i undersøkelsen hadde store forbedringer etter bare seks uker. Yoga- og meditasjonsprogrammet inkluderte 40 minutter med yoga, 20 minutter med dyp avslapning, 15 minutter med yogapust og 15 minutter meditasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer