Tren og bli mindre sulten

Vil du ned i vekt? Da anbefaler britiske forskere at du trener etter å ha spist.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For trening etter å ha spist kan bidra til vekttap ved å øke nivået av appetittregulerende hormoner, melder BBC. Takket være disse hormonene føler aktive mennesker seg mindre sultne etter å ha trent. Metthetsfølelsen vil vare helt fram til neste måltid, ifølge en studie.

Spis og drikk før, under og etter trening

I studien, som er utført ved Surrey University i England og Imperial College London, ble 12 normalvektige testpersoner gitt samme frokost. En time senere trente halvparten av dem i en time på en treningssykkel, og lå på 65% av makspuls, mens de andre satt i ro.

Etter det hadde begge gruppene mulighet til å spise så mye de ville i en time.

Trening forandrer apetittenDet kom ikke som noen stor overraskelse at de som trente forbrente flere kalorier enn de som satt stille, henholdsvis 492 kcal og 197 kcal. Og når testpersonene ble gitt muligheten til å spise etterpå, spiste de som hadde trent mer enn de andre, henholdsvis 913 kcal og 762 kcal.

Men når også den forbrente energien ved trening ble tatt i betraktning, hadde de aktive personene et lavere netto inntak av kalorier, på til sammen 421 kcal mot 565 kcal hos de inaktive personene. Og mengden med hormoner som forteller hjernen at magen er mett, økte både under og umiddelerbart etter trening, hos de aktive personene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer