Tren riktig for alderen

Bør du trene pilates, kampsport eller golf? Det avhenger av alderen din.

All trening er god trening, men bestemte treningsformer bør samtidig tilpasses alderen. Foto: colourbox.com
All trening er god trening, men bestemte treningsformer bør samtidig tilpasses alderen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at et sunt kosthold og regelmessig mosjon er med på å danne grunnlaget for god helse og et langt liv. Det er imidlertid viktig å tilpasse type trening og treningsnivå med alderen. Det som gjelder når du er 20 passer kanskje ikke like godt når du blir 60.

Les også: Hva bør du trene?

- Jo eldre vi blir, dess viktigere er det at vi rører på oss, sier livsstilsprofessor og overlege Mai-Lis Hellénius til svenske Aftonbladet.

Hun legger til at en sunn livsstil bør være like selvfølgelig som å pusse tennene, og avslører at hemmeligheten ligger i å finne en balanse i hverdagen som funker for deg.

Nedenfor deler Hellénius sine anbefalinger om hva du bør legge vekt på for å opprettholde en sunn og frisk kropp livet gjennom.

20 årene:

- Tjueårs-alderen er eventyrets tid. Pass på å utnytte det også i treningssammenheng, råder hun.

 • Fokus: Våg å prøve nye ting, og tør å ta i et tak. Hva med å teste ishockey eller klatring? Ta noen sjanser, du har en sterk fysikk i denne alderen. Men husk at du ikke er udødelig, og at du kan pådra deg skader. Forsøk å danne et fysisk godt grunnlag, som du kan bygge videre på.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer