Trener du til ingen nytte?

Står vekta på stedet hvil selv om du trener som en helt? Kanskje er dette forklaringen.

Er det dette du kaller trening, er det kanskje ikke rart du ikke ser resultater... Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP
Er det dette du kaller trening, er det kanskje ikke rart du ikke ser resultater... Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du stikker innom treningssenteret minst tre ganger i uka og er svett og god når du drar derfra. Likevel blir du verken noe særlig sprekere eller går ned i vekt. Da bør du kanskje ta en sjekk på teknikken og vanene dine.

Gjør du det samme om og om igjen eller konsentrerer deg for mye om andre ting mens du trener, får du nemlig ikke maks effekt ut av treningsøkta.

Les også: Ti tips mot treningsangst

Bruk veiledning aktivt når du trener på senter, oppfordrer Maria Machholm Jonassen, treningsansvarlig ved treningssenteret Oxigeno.

- Spesielt i treningsstudioet hvor det trenes med apparater og vekter, er det mange som kunne trengt litt råd og vink. I gruppetreningssituasjon er det viktig at instruktøren er veldig tydelig på teknikken, sier hun.

Ikke la vekta lure deg

Mange av oss har et overordnet måls om å gå ned i vekt når vi begynner å trene. Machholm Jonassen understreker imidlertid at det viktigste er å fokusere på helsegevinsten.

Samtidig må vi huske at vi får mer muskler når vi trener, og de veier i enkelte tilfeller mer enn fett. Dermed går vi kanskje ikke ned så mye som vi har sett for oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer