Trenger du egentlig uføreforsikring?

Ikke like nødvendig for alle.

66 PROSENT: Uføretrygden utgjør fra 1. januar 66 prosent av inntektene dine. Det kan være nok å leve av for mange, men ikke alle. Foto: COLOURBOX.COM
66 PROSENT: Uføretrygden utgjør fra 1. januar 66 prosent av inntektene dine. Det kan være nok å leve av for mange, men ikke alle. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uføreforsikringer er blant forsikringene bransjen gjerne anbefaler deg som kunde, men er det slik at «alle» trenger en uføreforsikring?

Ikke ifølge daglig leder i Pengedoktoren, Agnes Bergo. Livssituasjon, alder og inntekt er noen av faktorene som spiller inn.

Bor du i fylket med flest uføre?

Forsikring riktig for noen

Da Dinside i fjor spurte tre store aktører innen forsikring, If, Gjensidige og Tryg, hvilke forsikringer de mener er de mest nødvendige, svarte to av tre at man bør ha en uføreforsikring.

I dette tilfellet var vår case en enslig mann på 28 år med 450.000 kroner i årlig inntekt og selveierleilighet.

– Alle som er avhengig av egen inntekt, har behov for uføreforsikring. Uførepensjon fra NAV er ikke nok til å opprettholde levestandarden hvis du blir arbeidsufør, uttalte Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.

Men Agnes Bergo i Pengedoktoren mener det du får fra NAV kan være nok for enkelte, men ikke alle.

Nye regler gir 66 prosent av lønn

Fra 1. januar blir det innført nye regler for uføretrygd, som blant annet skal gi større muligheter for å kombinere uføretrygd med arbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer