Trenger du mobilforsikring?

Jo mindre telefonene blir, jo dyrere blir de. Må den erstattes er det du som får svi. Både Telenor og Netcom gir deg muligheten til å forsikre mobiltelefonen din. Men hva koster det, og hva får du egentlig dekket?

Nokia 8810
Nokia 8810 Vis mer
Publisert

De små og lekre mobiltelefonene koster deg fort mange tusen kroner, og dersom de blir stjålet, ødelagt eller mistet, er det du som må betale kostnadene for en ny.

Forsikre deg

Med mindre du ønsker å betale for en ny telefon selv, finnes det en løsning. Både NetCom og Telenor tilbyr mobiltelefonforsikring som dekker inntil 5.000 kroner for en ny mobiltelefon, og 5.000 kroner i misbruk. Forsikringen koster 20 kroner per måned hos begge leverandørene, totalt må du altså punge ut med 240 kroner i året.

Omkring 35.000 mobiltelefoner blir meldt tapt i året, mens det totale antallet telefoner ligger rundt 1.7 millioner(1.676.763 i 1997). Sannsynligheten for at din telefon forsvinner er dermed statistisk sett liten. I den sammenhengen er det klart at forsikringsinntektene er god butikk for selskapene.

NetCom

NetComs mobiltelefonforsikring dekker alle tap- og skadetilfeller. Det vil i første rekke si innbrudd og tyveri, men også misbruk av mobiltelefonen hvis du ikke har koblet ut PIN-koden, eller skulle være så uheldig å miste eller ødelegge telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.