Trenger du mobilforsikringen?

Du betaler for mer enn du får.

Slik ser det ut når man skriver en sms med hvitt display. Denne skaden gikk på garantien. Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Slik ser det ut når man skriver en sms med hvitt display. Denne skaden gikk på garantien. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tilleggsforsikringer er svært dyre og unødvendige, mener Paal Bjønness, jurist i Forbrukerrådet.

- Vi er skeptiske til mobilforsikringer, i forhold til hva de gir kunden. Mobiltelefoner blir dekket ganske bra av reklamasjonsretten. Man bør dekke hus, innbo og helse med forsikring, ikke filleting. I forhold til hva de dekker er det dyrt, du kan verken miste mobiltelefonen eller glemme den, sier Bjønness.

Ta ferieboligforsikringen ut av landet

Ved kjøp av tileggsforsikring: - I svært mange tilfeller har disse en svært begrenset dekning og er svært dyre i forhold til hva man faktisk får. Man bør vurdere nøye om det er nødvendig å kjøpe forsikring. Du betaler både for forsikringen og en egenandel. Hvis du mister den i bakken, eller for eksempel på en restaurant dekkes stort sett ikke tapet, sier Bjønness.

Er iPhone noe å ha?

Koster å forsikre

Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) synes det er betenkelige sider ved mobilforsikring, men sier ikke kategorisk nei til slike forsikringer.

- Mobilforsikringene kan være fristende svindelobjekt for kundene, fordi man lett kan skaffe seg ny mobil. I tillegg inviterer ikke forsikringen til den aktsomheten man bør ha. Disse trygghetsforsikringene ser vi koster en del i forhold til hva du forsikrer. Mye av det forsikringen dekker, dekker også reklamasjonen og garantien, sier Stein Haakonsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer