Norgesferie

Trenger du reiseforsikring når du ferierer i Norge?

Nei, mener siviløkonom. Forsikringsselskapene er imidlertid ikke enige, og svarer på hva reiseforsikringen dekker bedre enn andre forsikringer, selv om du «bare» er på norgesferie.

SOMMERFERIE: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år også bli i Norge, men her er det heldigvis et hav av muligheter! I saken under kan du lese om det er vits for deg å tegne reiseforsikring før du drar på tur. Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Du kan fint klare deg uten reiseforsikring hvis du reiser i Norge, fastslår siviløkonom Hallgeir Kvadsheim overfor Dinside, og utdyper:

- Det aller viktigste med reiseforsikring er jo dekning ved sykdom, altså at du ikke risikerer en kjemperegning hvis du må på sykehus i USA eller Thailand, samt dyr hjemtransport.

Utsettes du for en ulykke i Norge, derimot, kan du trøste deg med gratis og god helsehjelp i hele landet.

- Mange bruker reiseforsikringen i Norge

Flere forsikringsselskap Dinside har snakket med, derimot, er uenige med Kvadsheim i at en reiseforsikring ikke er nødvendig på norgesferie.

- Det er mange som bruker reiseforsikringen i Norge, og flere av skadene vi får meldt innenlands gjelder, blant annet, avbestilling av reise og opphold, skade på reisegods eller private eiendeler, ulykke, tyveri og sykdom på reise, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind til Dinside, og legger til:

- Reiseforsikringen dekker, for eksempel, reiseavbrudd og merkostnader hvis du blir syk og må avbryte reisen, utvidet hotellopphold på grunn av utsatt hjemreise, avbrutt reise hvor vi erstatter ubenyttede reisedager, eller tilkalling av familie ved alvorlig sykdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer