Trenger du sykeforsikring?

I løpet av de siste årene har norske forsikringsselskaper sterkt påvirket av utlandet lansert stadig nye produkter innen området individuelle livsforsikringer. Siste skrik er sykeforsikringer reller helseforsikringer. Dersom du tror at du vil bli syk eller at du vil trenge øyeblikelig behandling/operasjon i tiden frem til du blir pensjonist er sykeforsikring noe du absolutt bør vurdere.

Publisert

Først og fremst skiller sykeforsikringene seg fra de tradisjonelle livsforsikringene som gjelds-, døds- og uføreforsikring ved at det alltid er den som er forsikret som nyter godt av eventuell utbetaling og ikke de etterlatte. Riktignok nyter den forsikrede godt av en tradisjonell uføreforsikring, men dette kan ta tid og i tillegg stiller forsikringsselskapene strenge kriterier for hva som regnes for uførhet.

Sykeforsikringer kan deles opp i to grupper. De som gir et kontantbeløp ved sykdom, og de som betaler for den behandling du mottar. Kjært barn har mange navn. Sykeforsikringer som utbetaler et kontantbeløp kan hete alvorlig sykdomsforsikring, kritisk sykdomsforsikring eller operasjonsforsikring. Sykeforsikringer som bare betaler for utført behandling går som oftest under navnet helseforsikring.

Alvorlig sykdom/kritisk sykdom/operasjonsforsikring.

Felles for disse forsikringene er at hvis den forsikrede får stilt en diagnose som innbefatter en alvorlig sykdom, vil hele forsikringspremien bli utbetalt med en gang. Du får alstå penger når behovet er størst, enten når sykdommen er konstatert, umiddelbart etter en operasjon eller mens du venter på transplantasjon. Du får full utbetaling selv om du skulle bli helt frisk etter sykdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer