- Trenger ikke betale hele regningen

Forbrukertilsynet har vært i dialog med Tibber etter endring i faktureringspraksis.

BRØT LOVEN: Tone Drevland, seksjonssjef i Forbrukertilsynet, er klar på at Tibbers fakturaendringer et klart brudd på markedsføringsloven. Foto: Forbrukertilsynet
BRØT LOVEN: Tone Drevland, seksjonssjef i Forbrukertilsynet, er klar på at Tibbers fakturaendringer et klart brudd på markedsføringsloven. Foto: Forbrukertilsynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tibber er i hardt vær etter at de torsdag varslet endringer i faktureringsrutinene, bare to dager før kundene mottar strømregningen.

1. oktober får Tibber-kunder en unormalt høy regning posten, da de må betale både for strømforbruket sitt i september, i tillegg til estimert forbruk for halve oktober.

Frem til nå har Tibber bare operert med etterskuddsbetaling som stort sett de fleste andre strømselskaper.

Tibber beklager

Tibber forklarer endringen med økte kostnader.

- Først og fremst er vi lei oss for virkningene dette har for alle Tibber-kunder og har stor forståelse for den vanskelige situasjonen mange er i. Vi er fullstendig klar over at dette kommer brått på for kundene våre og det beklager vi veldig, men vi har per i dag ingen annen måte å kunne sikre lavest mulig strømpris på, sa Gaute Haaversen-Westhassel, PR- og kommunikasjonssjef i Tibber, til DinSide torsdag.

Forbrukertilsynet: - Lovbrudd

Reaksjoner fra kundene lot imidlertid ikke vente på seg. Mange tok raskt til kommentarfeltene og varslet at de kom til å si opp sitt kundeforhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.