Trenger man bunadsforsikring?

Du kan forsikre bunaden hele året, eller kun for 17. mai.

VERDIFULLT PLAGG: Hvis du har en dyr, fin bunad kan det være lurt å ha en egen forsikring på den, for med innbo- og reiseforsikring er du kun delvis dekket, skriver Sparebank 1. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix.
VERDIFULLT PLAGG: Hvis du har en dyr, fin bunad kan det være lurt å ha en egen forsikring på den, for med innbo- og reiseforsikring er du kun delvis dekket, skriver Sparebank 1. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og mange skal pynte seg i bunad på den store dagen. Kanskje er 17. mai til og med eneste dagen i året du bruker bunaden?

Og, bunaden er ofte et verdifullt plagg. Det kan fort koste 30.000 til 40.000 kroner å kjøpe ny bunad. Flere forsikringsselskap reklamerer derfor for bunadsforsikring i disse dager:

  • Sparebank 1 Forsikring skriver at hvis du har allerede innboforsikring og/eller reiseforsikring, er du kun dekket til en viss grad.
  • Også Gjensidige understreker at bunaden trenger en egen forsikring.
  • DNB, på sin side, har en 24-timers bunadsforsikring som dekker alle plutselige og uforutsette skader som kan inntreffe på 17. mai.

Dette dekker innbo- og reiseforsikringen

Så, trenger du bunadsforsikring, og hvilken skal du velge?

Først og fremst bør du ha klart for deg hva innbo- og reiseforsikringen dekker av bunaden, og hva en egen bunadsforsikring, gjerne også kalt verdigjenstandsforsikring, dekker. Dette får du vite helt sikkert ved å kontakte forsikringsselskapet ditt, men her er noen eksempler:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer