Trenger nye blodgivere

Begynn det nye året med å gjøre noe for dine medmennesker. Gi blod.

De fleste mennesker vil ikke trenge mye blod i løpet av sitt liv. Men noen trenger mye, kanskje opptil 200 poser i løpet av en skade eller operasjon. Derfor er det viktig å ha nok givere. Foto: PHOTOPQR/LALSACE
De fleste mennesker vil ikke trenge mye blod i løpet av sitt liv. Men noen trenger mye, kanskje opptil 200 poser i løpet av en skade eller operasjon. Derfor er det viktig å ha nok givere. Foto: PHOTOPQR/LALSACE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange fine nyttårsforsetter i omløp disse dager, men det beste får du av oss: "I år skal jeg bli blodgiver".

I motsetning til mange andre livsviktige legemidler kan blod verken kjøpes eller fremstilles kunstig. Mange kan i dag ikke overleve uten blodoverføring - disse er avhengig av hjelp fra medmennesker. Det å gi blod tar en halv time - og foregår under nøye overvåking.

De fleste mennesker vil ikke trenge mye blod i løpet av sitt liv. Men noen trenger mye, kanskje opptil 200 poser i løpet av en skade eller operasjon. Derfor er det viktig å ha nok givere - og at blodbankene har nok blod på lageret sitt, skriver GiBlod.no.

Trenger mer blod

Antall blodgivere i Norge minker, mens forbruket øker. Norge trenger derfor mange nye givere. GiBlod.no er den viktigste rekrutteringskanalen, og over 60 % av nye givere melder seg her - enkelt og greit. Men det må bli flere.

Ulykkene tar ikke ferie

Hvem trenger blod?

UlykkerOgså trafikkulykker krever mye blod. Blodbankene må derfor til enhver tid ha en stor blodbeholdning, og tilgang til mennesker som kalles inn på kort varsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer