Trenger overskudd i ekstreme perioder

Når norgesmester i kroppsbygging Sissel Lyngvær forbereder seg til konkurranser trener hun 30 timer i uken og går på en ekstrem diett. Overskuddet får hun fra en blanding energigivende urter.

Publisert
Sist oppdatert

Før Sissel startet med kroppsbygging drev hun med langrenn og orientering, og i orientering gjorde hun det så godt at hun kom på landslaget.

Siden hun ga seg som orienteringsløper i 1997 har hun hatt en kometkarriere som kroppsbygger.

Blant merittene hennes er seier i norske- og nordiske mesterskap, og hun er flere ganger fotografert av de mest anerkjente internasjonale magasinene for kroppsbyggere.

Nå er Sissel bosatt i Gävle i Sverige sammen med mannen sin Bjørn, og hun er på landslaget for Norge.

Når man forbereder seg til konkurranser som kroppsbygger skal kroppen presses til det ytterste, forklarer Sissel.

- Når det ikke er konkurransesessong spiser vi godt og bygger muskler, og i perioden før mesterskapene skal vi gå ned i vekt og bli kvitt alt fett.

- Jeg pleier å spise en veldig ekstrem diett, med ”ren” mat - som fisk, ris, grønnsaker og kylling - og og trene 25 til 30 timer i uken. Det er klart at det tærer på overskuddet, så da trenger jeg ekstra energi, sier Sissel.

Hun forteller at utøvere i kroppsbyggermiljøet er storforbrukere av kosttilskudd, og selv har hun prøvd de fleste energigivende tilskuddene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer