Innboforsikring for studenter

Trenger studenter egen innbo- og reiseforsikring?

Forsikringsselskapene er litt uenige om svaret på dette spørsmålet.

OOPS: I 2020 økte antall uhell hjemme betydelig. I saken får høstens studenter gode forsikringstips. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens studiestart innebærer at mange unge flytter hjemmefra for aller første gang - og da følger en del erfaring med voksenlivet med, både på godt og vondt.

Og, selv om studenten leier bolig, er det viktig at eiendelene er forsikret via en innboforsikring, samt at studenten får dekket skader og uhell som måtte skje på skoleveien eller under fadderuka.

Dekket av foreldrenes forsikring

Det er imidlertid slik at så lenge studenten ikke registrerer ny adresse, men altså beholder bostedsadresse hos foreldrene, kan hen være dekket av både reise- og innboforsikringen til foreldrene.

Bytter studenten folkeregistrert adresse, derimot, må hen tegne egne forsikringer.

Dekning- og aldersfeller

Likevel er det noen fallgruver og anbefalinger studenten bør ha i bakhodet før hen surfer gjennom studietida på mor og fars regning:

  • For det første, når det gjelder forsikringer for både innbo og reise, er det viktig at forsikringstaker, altså foreldrene, er sikre på at alle familiemedlemmene er dekket.
  • Noen forsikringsselskap, blant annet If, kan ha klausuler som sier at barn som på grunn av utdanning eller førstegangstjeneste bor utenfor hjemmet kun er dekket av foreldrenes innboforsikring i to år fra de flyttet hjemmefra, så sant de ikke har meldt adresseendring til Folkeregisteret.
  • Flytter ungdommen på studenthybel og kanskje kjøper noen egne møbler og annet nips, kan det være en god idé å se på summen som er forsikret i innboforsikringen, og påse at nyinnkjøpene også er dekket.
  • Og, angående reiseforsikring, er det noen aldersgrenser du må være oppmerksom på. Det er nemlig sånn at når barna når en viss alder, kan det være at de ikke lenger er dekket av foreldrenes forsikring. Hvor aldersgrensa settes er litt ulikt fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, men typisk går grensa ved fylte 20 eller 21 år.

- Studenter bør ha egne forsikringer

Men selv om studentene altså kan være godt dekket av foreldrenes innbo- og reiseforsikring, mener forsikringsselskapet If at de ikke bør lene seg på mamma og pappas forsikringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer