Trening alene er ikke nok

Moderat trening er ikke nok for å kontrollere høyt blodtrykk hvis du er eldre enn 55 år.

Publisert
Sist oppdatert

En ny studie sår tvil om effektiviteten av trening for å senke blodtrykket blant personer som risikerer hjerteinfarkt. Studien er publisert i Archives of Internal Medicine.

Ikke så effektivEnkelte anbefaler 30-45 minutter trening hver dag for å senke blodtrykket. Den nye studien viser imidlertid at dette kan være feil, spesielt for eldre personer.

- Vi fant ut at trening blant folk mellom alderen 55 og 75 kanskje ikke er så effektiv for å senke blodtrykket som tidligere antatt, sier forskningsleder Kerry J. Stewart til Health Day.

Forskerne testet litt over hundre personer i seks måneder. Deltakerne gikk enten gjennom et program som kombinerte økt aerob trening og vektløfting, bruk av deres vanlige diett og aktivitet eller ingen aktivitet. Alle deltakerne hadde høyt blodtrykk.

Det var 51 deltakere i treningsgruppen og 53 i ikke-treningsgruppen. Etter seks måneder hadde ikke treningen gjort deltakernes blodtrykk lavere enn den ikke-trenende gruppen. Begge grupper hadde imidlertid en reduksjon i blodtrykket.

Tren likevelStewart tror grunnen til at begge grupper hadde nedgang i blodtrykket var placebo-effekten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer