Trening forlenger sexlivet

Publisert
Sist oppdatert

Trening forlenger sexlivet
Ny forskning gir menn en ny grunn til å trene: Det kan forlenge sexlivet med flere år.

Nå håper forskerne at menn får opp øynene og begynner å trene for å redde potensen, selv om de ikke brydde seg om å trene for å beskytte hjertet.

Studien, som er fra det anerkjente Harvard-universitetet, viste at menn over femti som holdt seg fysisk aktive hadde 30 prosent lavere risiko for å utvikle impotens enn de som stort sett satt stille.

Etter hvert som mennene ble eldre ble sjansene større for at de skulle utvikle impotens, men fysisk aktivitet så ut til å bremse prosessen.

- Vi antar at trening vil legge til flere år på ereksjons-evnen, sier professor Eric B. Rimm fra Harvard School of Public Health til nyhetsbyrået Assosiated Press.

Rimm og kollegene hans gikk gjennom data fra en spørreundersøkelse med 31.742 menn mellom 53 og 90 år. Resultatene ble publisert i augustutgaven av tidsskriftet Annals of Internal Medicine.

Undersøkelsen viste at menn som løp minst tre timer i uken hadde 30 prosent lavere risiko for å utvikle impotens enn menn som ikke trente.

- De så ut til å ha seksualfunksjon som om de var fem år yngre, sier Rimm.

En gåtur på 30 minutter hver dag ga 15 til 20 prosent bedre resultater.

Hvis man er ivrig på treningsstudioet, kutter ut røyken, har et moderat alkoholkonsum og spiser sunt, da kan man i følge undersøkelsen legge til 10 år på den seksuelle helsen.

Eksperter sier også at penisen kan fungere som et hjertebarometer. Hvis man mister den seksuelle evnen kan det være et varsko om at man er i faresonen for hjerteproblemer.

Mozon.no, 19.08.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer