Trening forlenger sexlivet

Publisert
Sist oppdatert

Trening forlenger sexlivetNy forskning gir menn en ny grunn til å trene: Det kan forlenge sexlivet med flere år.

Nå håper forskerne at menn får opp øynene og begynner å trene for å redde potensen, selv om de ikke brydde seg om å trene for å beskytte hjertet.

Studien, som er fra det anerkjente Harvard-universitetet, viste at menn over femti som holdt seg fysisk aktive hadde 30 prosent lavere risiko for å utvikle impotens enn de som stort sett satt stille.

Etter hvert som mennene ble eldre ble sjansene større for at de skulle utvikle impotens, men fysisk aktivitet så ut til å bremse prosessen.

- Vi antar at trening vil legge til flere år på ereksjons-evnen, sier professor Eric B. Rimm fra Harvard School of Public Health til nyhetsbyrået Assosiated Press.

Rimm og kollegene hans gikk gjennom data fra en spørreundersøkelse med 31.742 menn mellom 53 og 90 år. Resultatene ble publisert i augustutgaven av tidsskriftet Annals of Internal Medicine.

Undersøkelsen viste at menn som løp minst tre timer i uken hadde 30 prosent lavere risiko for å utvikle impotens enn menn som ikke trente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer