Trening gir god fødsel

Tidligere fikk kvinner vite at straks de ble gravide måtte treningen legges på hylla. I dag sier legene noe annet.

Publisert
Sist oppdatert

Legene sier ikke bare at det er greit å trene. De sier også at kvinner burde være aktive for å sørge for en sunnere og mer behagelig graviditet og fødsel. Samtidig kan de redusere risikoen for diabetes.

Økt energinivåVerken fosterets hjerteslag eller fødselsvekt tar skade av at en sunn kvinne utøver moderat trening. Treningen skader heller ikke morkaka.

- Hos en normalt sunn kvinne ser ikke et moderat treningsprogram ut til å ha stor påvirkning på svangerskapet, så lenge fosteret tas vare på, sier Mary Jo O’Sullivan, gynekolog og professor ved University of Miami til Health Day.

I følge Karen Fehr, formann for helse- og treningsforskning ved Paradise Valley Community College, kan trening hjelpe gravide kvinner med å holde energinivået og utoldenheten på et godt nivå til tross for kroppsforandringene.

Eget treningsprogramTrening kan også redusere noen av de typiske ubehagene ved et svangerskap, som ryggsmerter, tretthet og opphovning. Et aktivt liv påvirker i tillegg humør, energinivå og selvbilde, samt forbedrer kroppsholdning og søvn. Dette hevder American College of Obstetrics and Gynecology.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer