Trening halverer fraværet

Sykefravær som skyldes belastningsskader er redusert med 45 prosent blant medarbeidere i DnB NOR som trener i arbeidstiden.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har spart vel 2 millioner kroner på grunn av redusert sykefravær og mindre belastningsplager blant de ansatte som trener, sier Birgit Marie Ransedokken i HMS-seksjonen i DnB NOR til nyhetsbyrået Newswire.

Medarbeidere i DnB NOR på Løren i Oslo fikk tilbud om gratis trening i arbeidstiden i 2001. I dag trener vel halvparten av 1200 ansatte som har muligheten.

- I treningen jobber vi mest med nakke, rygg og skuldre, og driver med alt fra styrketrening og sirkeltrening til aerobics og step-timer, sier Martin Dalsbotten. Han leder bedriftsavdelingen i treningskjeden ELIXIA som holder timene for DnB NOR.

Opp fra kontorstolenMålgruppen er de som ikke mosjonerer på egen hånd og som har stillesittende arbeid. I tillegg til vanlige timer, holdes det også kortere pause-treningsøkter i arbeidslokalene.

- Fysisk aktivitet bør være et viktig element i HMS-arbeidet i alle bedrifter. Friskere medarbeidere trives bedre, og det gir økt produktivitet, større lojalitet, lavere sykefravær og færre uføre, påpeker Dalsbotten, og legger til at ELIXIA har tilsvarende trening for flere andre bedrifter, både små og mellomstore.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer