Trening halverer fraværet

Sykefravær som skyldes belastningsskader er redusert med 45 prosent blant medarbeidere i DnB NOR som trener i arbeidstiden.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har spart vel 2 millioner kroner på grunn av redusert sykefravær og mindre belastningsplager blant de ansatte som trener, sier Birgit Marie Ransedokken i HMS-seksjonen i DnB NOR til nyhetsbyrået Newswire.

Medarbeidere i DnB NOR på Løren i Oslo fikk tilbud om gratis trening i arbeidstiden i 2001. I dag trener vel halvparten av 1200 ansatte som har muligheten.

- I treningen jobber vi mest med nakke, rygg og skuldre, og driver med alt fra styrketrening og sirkeltrening til aerobics og step-timer, sier Martin Dalsbotten. Han leder bedriftsavdelingen i treningskjeden ELIXIA som holder timene for DnB NOR.

Opp fra kontorstolen
Målgruppen er de som ikke mosjonerer på egen hånd og som har stillesittende arbeid. I tillegg til vanlige timer, holdes det også kortere pause-treningsøkter i arbeidslokalene.

- Fysisk aktivitet bør være et viktig element i HMS-arbeidet i alle bedrifter. Friskere medarbeidere trives bedre, og det gir økt produktivitet, større lojalitet, lavere sykefravær og færre uføre, påpeker Dalsbotten, og legger til at ELIXIA har tilsvarende trening for flere andre bedrifter, både små og mellomstore.

Andelen medarbeidere i DnB NOR med belastningsplager er redusert med 22 prosent og de fysikalske behandlingene er redusert med 12 prosent for de som benytter seg av treningstilbudet.

- Det er ikke bare en fysisk helsegevinst ved dette. Mange får også mye igjen for det gode miljøet og samholdet som er her i treningsgruppene, understreker Dalsbotten.

Fornøyd konsernsjef
Konsernsjef Svein Aaser i DnB NOR er storfornøyd med treningstilbudet.

- Både belastningsplager, sykefraværsdager og fysikalske behandlinger er redusert som følge av treningsopplegget. I tillegg sparer konsernet kostnader på å ha friskere og mer fornøyde medarbeidere, sier Aaser.

De ansatte svarte i en undersøkelse at treningen hadde frisket opp hverdagen og at tilbudet var sosialt og positivt.

Ferske tall fra Rikstrygdeverket viser at så mange som 1,5 millioner nordmenn har hatt så store muskel- og skjelettplager de siste to årene at de har søkt legehjelp. Mest utbredt er plager med nakke, skuldre, albue og hånd.

Mozon.no, 07.05.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer