Trening hindrer forkjølelse

At trening er godt for kroppen, er det ingen tvil om. Nå viser det seg at mosjon også kan være med på å forebygge lei forkjølelse.

Publisert
Sist oppdatert

Personer som er aktive eller trener regelmessig er mindre utsatt for forkjølelse. Det skriver Dagens Medisin, som gjengir et amerikansk studie.

Studien er foretatt ved University of Colombia i South Carolina, og forskerne har her fulgt 547 personer i alderen 20 til 70 år. Foruten å registrere antall forkjølelser, har de registrert hver enkelts aktivitetsnivå.

De mest aktive av forsøkspersonene hadde inntil 25 prosent færre forkjølelser i året, sammenlignet med de som var minst aktive.

Forskerne valgte å definere ”moderat” eller ”intensiv” trening til husarbeid, aktiviteter på jobb og i fritiden, og alt deltakerne ellers gjorde som var mer slitsomt enn å gå en tur.

- Forskningen styrker dokumentasjonen for at det å være aktiv kan redusere antall forkjølelser i løpet av et år, sier Charles Matthews som er en av hovedforfatterne bak studiet.

Konklusjonen som de amerikanske forskerne har kommet frem til strider mot andre forskningsresultater på temaet. Ifølge Dagens Medisin har tidligere studier vist at et ekstremt lavt - eller ekstremt høyt - aktivitetsnivå kan svekke immunforsvaret. Blant annet skal maratonløpere være mer utsatt for forkjølelse i uken etter et løp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer