Trening mot brystkreft

Moderat trening kan være en god kur mot kreft. Litt daglig bevegelse kan doble muligheten til å overleve brystkreft.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

En rask spasertur på en halv time hver dag øker sjansene betraktelig for å overleve brystkreft. Det mener amerikanske forskere som har undersøkt treningsvanene til kvinner som har fått den dødelige kreftformen.

Et aktivt liv har lenge blitt regnet som forebyggende mot forskjellige typer kreft. De nye funnene viser at også trening etter diagnosen vil gi deg langt større muligheter for å overleve.

Bedre livskvalitetStudiet som er blitt gjennomført ved Brigham and Women's Hospital i Boston, USA har tatt utgangspunkt i materiale som er hentet inn fra 122.000 sykepleiere over en periode over snart tretti år. Prosjektet med navnet Nurses Health Study har dannet grunnlaget for mange nye funn innen kvinnehelse.

- Vi vet at fysisk aktivitet har vist seg å heve livskvaliteten til kvinner med brystkreft. Nå kan vi konkludere med at treningen også hjelper kvinnene til å leve lenger, sier forskeren Michelle Holmes til CNN.

Vanlig bevegelse er nokUndersøkelsen viste at det ikke skal mye trening til for å gi bedre odds for å overleve. Kvinner med brystkreft som spaserte mellom en og tre timer i uken kunne redusere risikoen med 25 prosent. Mellom tre til åtte timers bevegelse kunne halvere risikoen for å dø av sykdommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer