Trening mot kronisk tretthet

Det finnes ingen medisin som kan kurere kronisk tretthets-syndrom. Men en riktig kombinasjon av trening og antidepressiva kan hjelpe på problemene.

Publisert
Sist oppdatert

Sliten og lei? For de fleste av oss går det over med litt søvn og hvile. Men så heldige er det ikke alle som er.

Kronisk tretthets-syndrom er en diagnose som omfatter over 10.000 norske menn og kvinner. Problemene beskrives som en konstant følelse av å være utslitt og syk og opptrer ofte sammen med depresjoner.

Akkurat hva som er årsaken til disse problemene er uklart for legene. For de aller fleste starter sykdommen med en virusinfeksjon som for eksempel influensa. Men når selve influensaviruset dør ut fortsetter pasienten å ha problemer med utmattethet og følelse av å fortsatt være syk.

Terapi med treningFor mange med kronisk tretthets-syndrom er det lite fristende å trekke på seg joggedressen for en hard treningsøkt. Intensiv trening er heller ikke anbefalt av legene som mener det kan gjøre problemene enda verre og kroppen enda mer sliten.

Men i følge forskerne ved Cochrane Collaboration research group i England er dette en sannhet med modifikasjoner. De har undersøkt resultater av flere undersøkelser på over 300 pasienter med diagnosen kronisk tretthets-syndrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer