Trening reduserer kreftfaren

Fysisk aktivitet reduserer risikoen for brystkreft hos kvinner. Og det er ikke mer enn en rask spasertur som skal til for å kutte kreftfaren.

Publisert
Sist oppdatert

Trening reduserer kreftfarenFysisk aktivitet reduserer risikoen for brystkreft hos kvinner. Og det er ikke mer enn en rask spasertur som skal til for å kutte kreftfaren.

Undersøkelsen har tatt for seg amerikanske kvinner i en alder av 18, 35 og 50 år. Kvinnene ble intervjuet om deres treningsvaner og om hvor ofte de gjorde forskjellige vanlige fysiske aktiviteter. Det ble så funnet en klar sammenheng mellom regelmessig fysiske anstrengelser og redusert risiko for utvikling av brystkreft. Undersøkelsen er gjennomført ved Fred Hutchinson Cancer Research Center i Seattle og publisert i ukens utgave av British Medical Journal.

Et interessant funn er at det ikke nødvendigvis er harde treningsøkter som må til for å redusere risikoen for kreft. Undersøkelsen viste at kvinner som gjennomførte over en time og et kvarter rask gange i uken hadde en reduksjon av kreftfaren på 18%.

Det ser allikevel ut til å være viktig å gjennomføre aktiviteter som får opp puls og svette om man ønsker å redusere kreftrisikoen. Undersøkelsen viser en forskjell på effekten av anstrengende fysisk aktivitet og mindre anstrengende aktiviteter. Eksempler på anstrengende aktiviteter er aerobic, dans, jogging, tennis og svømming. Moderat og lite anstrengende aktiviteter kan være en sykkeltur, sakte dans, bowling og golf.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer