Trening skjerper hjernen

Nå finnes det enda en god grunn til å komme seg opp av sofaen. Bedre form kan nemlig også gi et bedre hode.

Publisert
Sist oppdatert

Det er særlig de godt voksne som ser ut til å tjene på mer bevegelse. En ny undersøkelse fra University i Illinois har nå sett på sammenhengen mellom fysisk trening og mental kapasitet. Undersøkelsen er omtalt i dag av nyhetskanalen CNN

Enkel treningForskerne satte sammen en gruppe på 41 mennesker mellom 58 og 78 år av begge kjønn. Gruppen ble satt på et forsiktig treningsprogram som ble trappet opp til tre lange spaserturer i uken i løpet av tre måneder.

Målinger av hjerneaktiviteten og tester viste at deltakerne i forsøket økte sin mentale kapasitet betraktelig i løpet av forsøket.

En kontrollgruppe med tilsvarende alder og form ble satt til å gjøre enkle øvelser med strekk og bøy men uten de lange spaserturene. Undersøkelser av denne gruppen viste at det ikke ble noen bedring i de mentale evnene.

Bedre beslutninger- Evnene som ble testet er relevante for de utfordringene vi møter i hverdagen. Vi ønsket å måle i hvilken grad eldre mennesker kunne ta gode beslutninger når de var opptatt med andre oppgaver samtidig, forteller forskningsleder Arthur F. Kramer ved Beckman Institute for Advanced Science and Technology i Illinois.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.