Trening styrker immunforsvaret

Lyst på en frisk høst? Trening kan gjøre susen.

Selv om studien som viser at regelmessig trening kan være effektivt mot influensa er gjort på mus, er det grunn til å tro at det samme gjelder for mennesker.  Foto: Colourbox
Selv om studien som viser at regelmessig trening kan være effektivt mot influensa er gjort på mus, er det grunn til å tro at det samme gjelder for mennesker. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at man gjennom fysisk aktivitet kan forebygge en rekke sykdommer, som hjerte- og karsykdommer, diabetes type 2 og enkelte krefttyper. I tillegg er trening er bra for psyken og for å unngå overvekt.

Men nå er det nok en grunn til at du bør prioritere å bevege litt ekstra på deg den neste tiden. For ny forskning viser at regelmessig trening kan gjøre at immunforsvaret reagerer kraftigere når den blir angrepet av virus, melder Reuters Health.

Det er fordi trening øker aktiviteten i visse deler av immunsystemet, som vil redusere risikoen for et virusangrep og hjelpe kroppen med å kvitte seg med virus når den først har blitt invadert. Forskerne har i denne studien fokusert på influensa, og ikke svineinfluensa. Er du usikker på hva som er forskjellen, finner du det ut her.

Les også:Når er du frisk nok til å trene?

Løp, løp, løp!

I den nye studien, som dog er gjort på mus, viser det seg at mus som løper regelmessig på tredemølle i 3,5 måneder, opplever færre alvorlige symptomer når de får et influensavirus, sammenliknet med musene som ikke løp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer